Skip to content

Bulunduğunuz Sayfa : Anasayfa
BİLİRKİŞİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2022 YILI BİLİRKİŞİ BAŞVURU DUYURUSUNU İLAN ETTİ

İSTANBUL BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ DUYURU


6754 Sayılı Bilirkişilik Kanunu gereğince beklenen Bilirkişi Başvuru ve Temel ve Alt Uzmanlık alan Değişikliği Yenileme Taleplerine İlişkin Duyuru Bilirkişi Daire Başkanlığı tarafından ilan edilmiş olup başvuru linki aşağıda verilmiştir.

Başvurular 31 Ocak 2022 tarihinde başlayıp 28 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir.

Yine başvuru yapılması E-İmza ve Mobil İmza aracılığı ile E-Devlet üzerinden yapılacaktır. Posta ile veya elden başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvurular için Temel ve Alt Uzmanlık Alanları yenilenmiş olup, mevcut bilirkişilerin de yenilenen Temel ve Alt Uzmanlık alanlarına göre tüm belgeleri ekleyerek yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvurularda 5 yıllık uzmanlık alanına ilişkin diploma, yanında sertifika, Vergi Levhası, SGK Hizmet belgesi ve uzmanlık alanını belgeleyen diğer belgelerin eklenmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu başvuru döneminde yenileme talebinde bulunacaklarda, yenileme eğitimi almış olma şartı geçici olarak aranmayacaktır. Bu durumdaki bilirkişilerin bölge kurulu tarafından başvurularının kabul edilerek listeye yeniden kaydedilmeleri halinde yenileme eğitimlerini Daire Başkanlığı tarafından belirlenecek takvim içerisinde almaları gerekmektedir.

Her bir alanda şartları taşımak kaydıyla en fazla üç temel uzmanlık alanı altında üç alt uzmanlık alanı seçilebilecektir.

Öte yandan başvuru konusunda süreye uymakla birlikte acele etmeden tüm belgelerin tamamlanması halinde başvuru sistemine giriş yapılması önem taşımaktadır. Sistemden başvuru yapıldıktan sonra eksik veya ilave bir evrak gönderilmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle başvuru işlemlerinin tüm belgeler tamamlandıktan sonra yapılmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde eksik evraktan Başvurunun Reddi söz konusu olabileceği unutulmamalıdır.

Yeni başvuru döneminin tüm bilirkişilerimize ve başvuru yapacak olanlara hayırlı olmasını dileriz.

İstanbul Bilirkişiler Derneği Yönetim Kurulu


https://bilirkisilik.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/2022-basvuru25012022044528
 
2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ AÇIKLANMIŞ OLUP EKTE LİSTEDE YER ALIP ALMADIĞINIZI KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. 2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ
Yaşar Aslan Skytürk canlı yayında
Derneğimizin Onursal Başkanı Yaşar ASLAN
22.12.2010 tarihinde Skytürk
TV'de canlı yayın konuğu olarak
bilirkişilik konusunda açıklama-
larda bulundu... Yayını izlemek
için resmin üstüne tıklayınız...

Makaleler

Bu Sitede Ara

Site İstatistikleri

Ziyaretçiler: 1804565

Kimler Sitede