Skip to content

Bulunduğunuz Sayfa : Anasayfa
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ DUYURU
Ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle birçok konuda idari ve yasal tedbirler alınmaktadır.

Bilindiği üzere, 13 Mart 20202 tarihinden itibaren İdari, Adli ve Ceza Mahkemelerinde getirilen istisnalar dışında her türlü duruşma, keşif ve inceleme işlemleri once 14 Nisan 2020 tarihine kadar , daha sonra yürürlüğe konulan 7226 sayılı Kanun’la 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Bu süreç içinde 6754 sayılı yasa kapsamında sorumluluğu bulunan listeye kayıtlı bilirkişiler hakkında herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı, elektronik/mobil imzası bulunan bilirkişiler tarafından mahkemelere ek süreler gönderilmek suretiyle kısıtlı durumlarının düzeltilmesine çalışılmıştır. Ancak bu imkanı olmayan bilirkişilerin beklemekten başka bir yolları olamamıştır.

Derneğimize bu konuda yapılan sızlanmalar dikkate alınarak Bilirkişilik Daire Başkanlığına 30.03.2020 tarih, 2020/5 sayılı yazımız iletilerek gecikmeye giren bilirkişilerin ek süreleri konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesini teminen görevli oldukları dosyalardaki rapor süresinin 13 Mart 2020 tarihinden itibaren 60 gün süre ile UYAP üzerinden ötelenmesi talep edilmiştir.

Bu çerçevede Sayın Daire Başkanlığınca da gerekli çalışmaları yapıldığı anlaşıldığından, 30.03.2020 tarihli Bölge Bilirkişi Kurullarına hitaben taleplerimizi karşılayan mahiyette aşağıda belirtilen talimatın Başkanlıkça yayımlandığı büyük bir memnuniyetle görülmüştür.

Durumu değerli bilirkişilerimizin bilgilerine sunar, sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımızla.

İstanbul Bilirkişiler Derneği Yönetim Kurulu


a) Bilirkişi Daire Başkanlığı’na yazımız
b) Bilirkişi Daire Başkanlığı’nın Talimatı
 
2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ AÇIKLANMIŞ OLUP EKTE LİSTEDE YER ALIP ALMADIĞINIZI KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. 2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ
Yaşar Aslan Skytürk canlı yayında
Derneğimizin Onursal Başkanı Yaşar ASLAN
22.12.2010 tarihinde Skytürk
TV'de canlı yayın konuğu olarak
bilirkişilik konusunda açıklama-
larda bulundu... Yayını izlemek
için resmin üstüne tıklayınız...

Makaleler

Bu Sitede Ara

Site İstatistikleri

Ziyaretçiler: 1804707

Kimler Sitede