Skip to content

Bulunduğunuz Sayfa : Anasayfa
YÖNETİM KURULUNDAN ÖNEMLİ DUYURU
Bilindiği üzere Bilirkişilik uygulamaları konusunda 6754 sayılı Yasa kabul edilmiş ve ikincil mevzuat Yönetmelikte Yayınlanmıştır.

Dolayısıyla Yasa ve Yönetmelik gereği Bilirkişi çalışmalarında bir çok konuda yeni uygulamalar getirilmiştir.

Bunlardan en önemlileri Disiplin hükümleri yanında Bilirkişiye verilecek Aylık Dosya Kotası ve Raporun geç verilmesi halinde Bilirkişiye yeni dosya verilmemesi hususlarıdır.

Son Olarak 6754 sayılı Bilirkişi Kanununa ilişkin Yönetmeliğin 52.maddesi gereğince verilen süre içinde raporunu teslim etmeyen Bilirkişiye yeni görevlendirme yapılamayacağına ilişkin maddenin bu hafta başından itibaren uygulanmasına başlanmıştır.

Bu durumda, süresinde raporunu vermeyen ve ek süre talebinde bulunmayan bir çok bilirkişiye hafta başından itibaren yeni görevlendirme yapılamamıştır.

Konu hakkında Derneğimizce girişimler yapılmış, yasada olan bir hükmün uygulanmasına denecek bir şey olmadığı ancak ani ve beklenmedik zamanda yürürlüğe konulan uygulanması nedeniyle adalet açısından mağduriyetler oluştuğu ve Mahkemelerin Bilirkişi görevlendirmesi konusunda sıkıntılar yaşadığı hususları İlgili Makamlara iletilmiştir.

Buna göre, Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından konunun değerlendirildiği ve uygulamanın 2018 yıl sonuna ertelendiği duyumu alınmıştır.

Her ne kadar uygulama şimdilik durdurulmuşsa da Bilirkişilerimizin aldıkları dosyalarda raporları istenen sürede teslim etmeleri ve raporun süresinde hazırlanamaması halinde ise ek süre talebinde bulunarak gecikmeye düşmemelerini, ayrıca aylık iş yüklerini Uyap sisteminden her ay takip ederek diğer heyet üyesi tarafından alınan dosyaların akıbetlerini takip etmelerini önemle belirtir,
Bilirkişilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.


YÖNETİM KURULU
 
2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ AÇIKLANMIŞ OLUP EKTE LİSTEDE YER ALIP ALMADIĞINIZI KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. 2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ
Yaşar Aslan Skytürk canlı yayında
Derneğimizin Onursal Başkanı Yaşar ASLAN
22.12.2010 tarihinde Skytürk
TV'de canlı yayın konuğu olarak
bilirkişilik konusunda açıklama-
larda bulundu... Yayını izlemek
için resmin üstüne tıklayınız...

Makaleler

Bu Sitede Ara

Site İstatistikleri

Ziyaretçiler: 1798806

Kimler Sitede