Skip to content

Bulunduğunuz Sayfa : Anasayfa
2018 YILI BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARI
Bilirkişilik Daire Başkanlığı’nca 2018 yılında yapılacak 2. dönem bilirkişilik başvuruları ve yeniden düzenlenen bilirkişilik uzmanlık alanları ile ilgili bir duyuru yayımlanmıştır.

Bu duyuruda özellikle hukukçuların bilirkişilik yapabileceği yeni alanlar da listeye eklendiğinden, üyelerimizin ve yeni dönemde değişik dallarda başvuru yapmak isteyenlerin konuyla ilgili olarak aşağıdaki duyuru bilgilerine sunulmuştur.

Bu duyuru başvuruya hazırlık amacıyla yayınlanmış olup başvuru tarih ve sürecinin ileriki tarihlerde açıklanacağı belirtilmiştir.

Listedeki aranan koşulları taşıyanların başvuruda ibrazı zorunlu Bilirkişilik Temel Eğitim Sertifikası için öncelikle tespit edilen kurumlardan Bilirkişi Temel Eğitimine katılarak belgelerini almaları gerekmektedir.

Ayrıca ilk kez “Nitelikli Hesaplamalar” (Kod:65) uzmanlık alanı açılmış, hukukçu bilirkişilerin hesaplama konusundaki belgeleri ve bu konuda bilirkişilik yaptıklarını belgelemeleri halinde listeye kayıt edilebileceği belirtilmiştir.
Hayırlı olmasını dileriz.

YÖNETİM KURULU

Bilirkişilik Temel ve Alt Uzmanlık Alanlarıyla Aranan Nitelikleri gösteren yeni listeler için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

BİLİRKİŞİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI DUYURUSU:
 

2018 YILI
2. DÖNEM BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARINA İLİŞKİN DUYURU

Daire Başkanlığımıza gelen görüş ve öneriler ile resen yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda bilirkişilik uygulamalarında tespit edilen ihtiyaçların karşılanması amacıyla 29/11/2017 tarihli Bilirkişiliğe Kabule ve Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esaslarına İlişkin Duyuru ekinde yer alan temel ve alt uzmanlık alanları ile uzmanlık alanlarına göre bilirkişilerde aranacak niteliklerde, bir kısım güncellemeler ve değişiklikler yapılmıştır.

Bu kapsamda; uygulamada kolaylık sağlanması bakımından kodlama sistemi ve isimlendirme basamakları değiştirilerek bazı alt uzmanlık alanları temel uzmanlık alanına dönüştürülmüş; ayrıca yeni temel ve alt uzmanlık alanları ihdas edilmiştir.

Bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanları (EK-1) ile bilirkişilerde aranacak niteliklerde (EK-2) yapılan güncellemeler ve değişiklikler doğrultusunda ilk kez bilirkişilik başvurusunda bulunacaklar için bilirkişilik temel eğitimi ile nitelikli hesaplamalar uzmanlık alanında başvuru şartı olarak getirilen hesaplama eğitimleri için ihtiyaç duyulan süre de gözetilerek 2018 yılı 2. dönem bilirkişilik başvuru takvimi ile başvuru usul ve esasları ilerleyen günlerde ayrıca duyurulacaktır.

EK:1- Bilirkişilik Temel ve Alt Uzmanlık Alanları
EK:2- Aranan Nitelikler
 
2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ AÇIKLANMIŞ OLUP EKTE LİSTEDE YER ALIP ALMADIĞINIZI KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. 2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ
Yaşar Aslan Skytürk canlı yayında
Derneğimizin Onursal Başkanı Yaşar ASLAN
22.12.2010 tarihinde Skytürk
TV'de canlı yayın konuğu olarak
bilirkişilik konusunda açıklama-
larda bulundu... Yayını izlemek
için resmin üstüne tıklayınız...

Makaleler

Bu Sitede Ara

Site İstatistikleri

Ziyaretçiler: 1804121

Kimler Sitede