Skip to content

Bulunduğunuz Sayfa : Anasayfa
Bilirkişilik Sempozyumu Yapıldı
Derneğimiz üyelerinin de katıldığı bilirkişilik kurumunun sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı “Bilirkişilik Sempozyumu” 22-23 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul’da The Marmara Hotel’de gerçekleştirilmiştir.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ile Adli Tıp Kurum Başkanı Sayın Yalçın Büyük yapmışlardır.

Yargıtay ve Danıştay daire başkan ve üyeleri, adli ve idari yargı ilk derece mahkemesi hakim ve Cumhuriyet savcıları, avukatlar, akademisyenler ve bilirkişilik kurumuyla yakından ilgili kurum ve kuruluşlar ile meslek odaları temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen Sempozyumda bilirkişilik kurumunun işleyişinden kaynaklı sorunlar ve çözüm önerilerinin yanı sıra, gerçekleştirilen eş zamanlı oturumlarda Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi Eşleştirme Projesi kapsamında yapılan iş hukuku uyuşmazlıkları ve iş kazalarından kaynaklanan davalarda bilirkişilik, imar davalarında bilirkişilik, tıbbi hatalardan kaynaklanan davalarda bilirkişilik ve trafik kazalarından kaynaklanan davalarda bilirkişilik sempozyumlarının sonuç bildirileri ile resmi bilirkişilik yaparak bilimsel ve teknik görüş bildirmekle görevli Adli Tıp Kurumunun mevcut yapısı ve yaşanılan sorunlar ele alınmıştır.

Bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanlarının belirlenmesi, bilirkişilik müessesesinde akreditasyon sisteminin geliştirilmesi, bilirkişilikte sertifikalandırma sistemine geçilmesi, bilirkişilerin seçimi ve görevlendirilmelerine ilişkin standartların belirlenmesi, bilirkişilik temel eğitimi ve sınavı, temel ve etik ilkeler, liste uygulaması ve yaşanılan sorunlar, Adli Tıp Kurumunun kapasitesinin artırılması ve bilirkişi görüşü için kuruma gelen dosyaların makul sürede sonuçlandırılması için yapılması gerekenler, eş zamanlı oturumlarda tartışılarak hazırlanan sonuç bildirileri katılımcılarla paylaşılmıştır.

Sempozyumun ilk günkü oturumlarından sonra ikinci gün oluşturulan çalışma gruplarında dernek başkan yardımcımız Ufuk UYSAL ile derneğimiz genel sekreteri Av. Ali Rıza DİZDAR görev almış olup bilirkişilik sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili yapılan çalışmalara ve hazırlanan sonuç bildirilerine katkıda bulunmuşlardır.
















 
2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ AÇIKLANMIŞ OLUP EKTE LİSTEDE YER ALIP ALMADIĞINIZI KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. 2022 YILI KESİN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ
Yaşar Aslan Skytürk canlı yayında
Derneğimizin Onursal Başkanı Yaşar ASLAN
22.12.2010 tarihinde Skytürk
TV'de canlı yayın konuğu olarak
bilirkişilik konusunda açıklama-
larda bulundu... Yayını izlemek
için resmin üstüne tıklayınız...

Makaleler

Bu Sitede Ara

Site İstatistikleri

Ziyaretçiler: 1798846

Kimler Sitede