Skip to content

Bulunduğunuz Sayfa : Anasayfa arrow Arşiv
Arşiv
 

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İLE İSTANBUL BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ'nin birlikte düzenledikleri UYAP BİLİRKİŞİ PORTALI TANITIMI VE BİLİRKİŞİLİK UYGULAMALARI konulu eğitim semineri 26 Ocak 2013 tarihinde İSMMMO Konferans Salonunda yapıldı. Ayrıntılara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Seminerle ilgili haber ve fotoğraflar için tıklayınız...

Derneğimiz ile Elektronik İmza Sağlayıcısı TÜRKTRUST firması arasında dernek üyelerimiz ve müşterilerinin yararlanabileceği elektronik imza anlaşması yapılmış olup, gerekli bilgileri aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

Seminer duyurusu için buraya tıklayınız...

Elektronik imza duyurusu için buraya tıklayınız...



Adalet Bakanlığı Logo
BİLİRKİŞİLİK
EĞİTİMİ
SEMİNERİ
İstanbul Bilirkişiler Derneği Logo
ADALET BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE İSTANBUL BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ'nin birlikte düzenlemiş oldukları UYAP BİLİRKİŞİ PORTALI TANITIMI VE BİLİRKİŞİLİK UYGULAMALARI konulu eğitim semineri 27 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda yapıldı.

Dernek Başkanımız Merve EMEK ve İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Sabri BAYINDIR'ın açılış konuşmalarının ardından, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Tetkik Hakimi Ahmet KANMAZ UYAP sisteminin kurulumu ve işleyişi konusunda açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Uzmanı Nagehan CUMHURLU, UYAP BİLİRKİŞİ portalının kullanımı konusunda uygulamalı olarak sunum gerçekleştirdi. Muzaffer YILDIRIM ise Elektronik imza ve mobil imza konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminer yaklaşık 600 kişilik katılımla gerçekleştirilmiş olup, tüm katılımcılara Derneğimizin Onursal Başkanı Yaşar ASLAN'ın UYGULAMALI BİLİRKİŞİLİK REHBERİ isimli kitabı ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Büyütmek için resmin üstüne tıklayınız. Büyütmek için resmin üstüne tıklayınız.
Büyütmek için resimlerin üzerine tıklayınız...

Adalet Bakanlığı LogoİSTANBUL ADLİYESİ 2013 YILI BİLİRKİŞİ LİSTESİ

2013 Yılına ilişkin bilirkişilik başvuruları İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından değerlendirilmiş olup, bilirkişiliğe kabul edilenler ve başvurusu reddedilenler tespit edilmiştir. Bilirkişiliğe kabul edilenler için ilk kez bu dönemde liste yayınlanmayacaktır. Bu dönem İNTERAKTİF ekrandan TC Kimlik numarası girilmek sureti ile her bilirkişi ancak kendi bilgilerini görüntüleyebilecek ve aynı ekrandan YEMİN İÇİN RANDEVU alabilecektir. Ekrandan bir başkası ile ilgili bilgilerin görülmesi mümkün olmayacaktır.

İNTERAKTİF Bilirkişi sorgulama ekranı için buraya tıklayınız...

Adalet Bakanlığı LogoİSTANBUL ADLİYESİ
2013 YILI BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARI 31 Ekim 2012 tarihinde sona erdi...

Başvurular, İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından 01 Kasım 2012 - 30 Kasım 2012 tarihleri arasında değerlendirilecek olup, belgelerinde eksiklik tespit edilen bilirkişi adaylarına 1 hafta süre verilerek, eksikliklerin giderilmesi istenecektir. Eksikliğin belirtilen sürede giderilmemesi halinde red kararı verilecektir.

İncelemeler tamamlandıktan sonra 30 Kasım 2012 tarihinde yemine gelecek olan bilirkişi adayları listesi yayınlanacaktır. 10, 11, 12, 13 ve 14 Aralık günlerinde saat 11:00, 14:00 ve 16:00'da İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda yemin töreni düzenlenecektir. Belirlenen saatler dışında yemin için ayrıca tören düzenlenmeyecektir.

Bilirkişi İlanı ile bilirkişi başvuru belgesi, adres beyanı ve bilgi formuna alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

Adalet Komisyonu'nun İLANI ve BAŞVURU BELGESİ için tıklayınız...

İstanbul Bilirkişiler Derneği foto01
İSTANBUL BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ'NİN
3.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI...

Derneğimizin 3.Olağan Genel Kurul Toplantısı 13 Ekim 2012 günü saat: 13:00'de PERPA TİCARET MERKEZİ 13.KATTA BULUNAN (B) BLOK TOPLANTI SALONU'nda yapıldı. Genel kurul toplantısı ile ilgili ayrıntılar ve genel kurulda çekilen fotoğraflar için üstteki fotoğrafın üzerine tıklayınız...

İSTANBUL ADLİYESİ 2012 YILI HUKUK MAHKEMELERİ BİLİRKİŞİ LİSTESİ AÇIKLANDI

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'na HUKUK MAHKEMELERİ için yapılan bilirkişilik başvuruları komisyon tarafından değerlendirilmiş olup, bilirkişi listesine kabul edilenlere 18-22 Haziran tarihlerinde bilirkişi yemini yaptırılmıştır. Yemin sonrasında İstanbul ili 2012 yılına ait HUKUK MAHKEMELERİ bilirkişi listesi komisyon tarafından onaylanmıştır. 2012 Yılında Hukuk Mahkemelerinde bu listede isimleri bulunan bilirkişiler görevlendirilecektir.

İstanbul 2012 HMK Bilirkişi Listesini Görmek İçin Tıklayınız..


İSTANBUL ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONU TARAFINDAN
HUKUK MAHKEMELERİ İÇİN OLUŞTURULAN BİLİRKİŞİ LİSTESİ AÇIKLANDI...

Açıklanan bilirkişi listesi yemin öncesi liste olup, yemin işlemlerinin tamamlanmasından sonra kesinleşecektir. Listede ismi bulunan kişilerin 18 - 22 Haziran (18 ve 22 dahil) tarihleri arasında 14:00 - 16:30 saatleri arasında İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu huzurunda yemin etmeleri gerekmektedir. Yemin işlemini yapmayan kişiler listeden çıkarılacaktır.
Yemin öncesi HMK bilirkişi listesi için tıklayınız...

Radikal Gazetesi bilirkişillik haberiBilirkişiliğin kitabı yeniden yazılıyor...

6100 sayılı Kanun'a göre Hukuk Mahkemeleri için oluşturulan bilirkişi listeleri hakkında 3 Haziran 2012 tarihli Radikal Gazetesi'nde yayımlanan haber için soldaki logonun üstüne tıklayınız...
6100 Sayılı Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 268/3.maddesi gereğince Hukuk Mahkemelerinde görevlendirilecek bilirkişiler için başvurular başladı...
Hukuk mahkemelerinde görevlendirilecek bilirkişilerin başvuru kabul şartları ile başvuru için istenen belgelere ilişkin, İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu'nun 11.05.2012 tarih ve 2012/3600 sayılı İLAN'ı internet sayfamıza eklenmiştir.
Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre daha önceden oluşturulan bilirkişi listeleri aynen devam edecek olup, bu listeler sadece ceza mahkemeleri veya soruşturma dosyalarında yapılacak olan bilirkişi görevlendirmelerinde kullanılacaktır.
Başvurular, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın 2.katında bulunan İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'na yapılacaktır.
Başvuru şartlarını görmek için buraya tıklayınız...
Bilirkişi Başvuru Formu için buraya tıklayınız...
Adres Beyan Formu için buraya tıklayınız...

08 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONLARINCA BİLİRKİŞİ LİSTELERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK web sayfamıza eklenmiştir. (Sol taraftaki menülerde yer almaktadır.)

Bilirkişi HAKAN UYSAL sahte diploma ve belgelerle bilirkişilik başvurusunda bulunuduğu tespit edildiğinden 2012 yılı bilirkişi listesinden çıkarılmıştır. Söz konusu şahsın bilirkişi listelerinden çıkarılmasına ilişkin İSTANBUL ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI'nın 2012/792 sayılı kararını görmek için buraya tıklayınız...

ÖNEMLİ DUYURU...
Son günlerde bazı kuruluşlar tarafından İstanbul'daki bilirkişilere yazılar gönderildiği, bilirkişiler derneği oldukları belirtilerek üyelik daveti yapıldığı duyumları alınmıştır. İstanbul'da İSTANBUL BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ dışında başka bir bilirkişiler derneği bulunmamaktadır. Derneğimiz tarafından hiç kimseye bu şekilde yazılar gönderilmemektedir. Bu sebeple bilirkişilerin kendilerine gönderilen yazılara itibar etmemeleri gerektiği önemle duyurulur.

Derneğimize üye olmak için gerekli bilgiler, web sayfasının sol tarafında bulunan Ana Menü'de DERNEK ÜYELİK İŞLEMLERİ bölümünde yer almaktadır. Üyelik için ilgili bölümde belirtilen belgeler ile üyelik formunun doldurularak derneğimize ulaştırılması gerekmektedir.


İSTANBUL ADLİYESİ 2012 YILI KESİNLEŞEN CMK BİLİRKİŞİ LİSTESİ AÇIKLANDI

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'na yapılan bilirkişilik başvuruları komisyon tarafından değerlendirilmiş olup, bilirkişi listesine kabul edilenlere 05-16 Aralık tarihlerinde bilirkişi yemini yaptırılmıştır. Yemin sonrasında İstanbul ili 2012 yılına ait bilirkişi listesi komisyon tarafından onaylanmıştır. 2012 Yılında Adli Yargı Kurumları ile Hukuk Mahkemelerinde bu listede isimleri bulunan bilirkişiler görevlendirilecektir.

İstanbul İli 2012 CMK Bilirkişi Listesi İçin Buraya Tıklayınız...



İSTANBUL ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONUNA KAYITLI CMK BİLİRKİŞİLERİNİN YEMİN İŞLEMLERİ TAMAMLANDI...
Bilirkişilerin yemin işlemleri 05-16 Aralık tarihleri arasında tamamlanmış olup, 2012 yılına ait kesinleşen bilirkişi listesi İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra bu sayfada yayınlanacaktır.
Yemin öncesi CMK listesini görmek için tıklayınız...

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu
2012 Yılı CMK Bilirkişi Listesi Açıklandı.
LİSTEDE İSMİ BULUNANLARIN 05-16 ARALIK 2011 TARİHLERİ
(5 VE 16 ARALIK DAHİL) 14.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA YEMİN ETMEK ÜZERE İSTANBUL ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA (ÇAĞLAYAN ADLİYESİ A BLOK K:2) MÜRAACAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR...
Listeyi görmek için alttaki linki tıklayınız...

İstanbul 2012 CMK Bilirkişi Listesi...
(Görüntülemek için bilgisayarınızda Adobe Reader yüklü olmalıdır)


Hukuk Muhakemeleri Kanunu
Bilirkişi Ücret Tarifesi
30 Eylül 2011 Tarih ve 28070 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Bilirkişi Ücret Tarifesini görmek için alttaki linki tıklayınız.
Bilirkişi Ücret Tarifesi...

İSTANBUL ADLİYESİ 2012 YILI CMK BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARI 31 Ekim 2011 tarihinde
sona erdi...
İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu tarafından bilirkişiliğe kabul edilenlere ait liste 28 Kasım 2011 tarihinde açıklanacaktır. Adalet Komisyonu tarafından açıklanan liste bu sayfada da yayınlanacaktır... Bilirkişi olmak için gerekli şartlar ve bilirkişi başvuru dilekçesine alttaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Adalet Komisyonu'nun İlanını Görmek İçin Tıklayınız...
Bilirkişi Başvuru Formu İçin Buraya Tıklayınız...

Trabzon Adli Bilimler SepozyumuADLİ TIP UZMANLARI
DERNEĞİ ve

KARADENİZ TEKNİK
ÜNİVERSİTESİ
tarafından düzenlenen
9. ADLİ BİLİMLER SEMPOZYUMU
28-29-30 Nisan 2011 tarihlerinde TRABZON'da yapıldı...
Derneğimizin Yaşar ASLAN, Yalçın ÇAKICI ve Merve EMEK tarafından temsil edildiği sempozyumda, d
ernek başkanımız SMMM Yaşar ASLAN "Özel bilirkişilikte kalite ve standart" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumu izlemek için tıklayınız...

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu
2011 Yılı Bilirkişi Listesini görmek için
aşağıdaki linki tıklayınız...

İstanbul ili 2011 yılı bilirkişi listesi...


Türk Hukuk Sisteminde Bilirkişilik Semineri İstanbul Barosu ve
İstanbul Bilirkişiler
Derneği
tarafından
düzenlenen
TÜRK HUKUK
SİSTEMİNDE

BİLİRKİŞİLİK semineri
13 Mart 2010 tarihinde
Harbiye Askeri Müze ve
Kültür Merkezi 30 Ağustos Zafer Salonunda yapıldı. devamı...

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın
2011 yılına ilişkin bilirkişi müracaatları
01 Kasım 2010 tarihinde sona erdi...

Bilirkişilik başvurusu ile ilgili sorularınız için
Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın
0212.516 63 68 (dahili 1324 - 1339)
numaralı telefonundan bilgi alabilirsiniz...
Bilirkişilik şartları için buraya tıklayınız...
Bilirkişi başvuru formu için buraya tıklayınız...


SABAH Gazetesi Yalçın ÇAKICI haberiTürkiye "Hakan Uzan'ı
iade edin" diyecektir...
Derneğimizin başkan yardımcısı Yalçın ÇAKICI'nın Uzanlar'ın tahkim davası hakkında yaptığı açıklamalar
SABAH gazetesinde 24.03.2010 tarihinde yayımlandı. devamı...

Star Gazetesi RöportajÇilingir de bilirkişi
olabilir,
gazeteci de...
Dernek başkanımız Yaşar ASLAN ve başkan yardımcımız Yalçın ÇAKICI ile bilirkişilik kurumu hakkında
yapılan röportaj STAR gazetesinde yayımlandı. devamı...

Bilirkişi ücretlerinin vergilendirilmesine
ilişkin Maliye Bakanlığı özelgesi
devamı...

İSTANBUL
ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONU
2010 YILI KESİNLEŞEN BİLİRKİŞİ
LİSTESİ AÇIKLANDI...

Listeyi görmek için buraya tıklayınız...

DERNEĞİMİZİN BAŞKAN YARDIMCISI
YALÇIN ÇAKICI
BÜKREŞ'TE ONUR PLAKETİ ALDI
İnterpol Daire Başkanı iken seçildiği "Güneydoğu Avrupa Sınıraşan
Suçlarla Mücadele Bölge Merkezi"nde (SECI Center) 2002-2004
yılları arasında Başkanlık yapan, derneğimizin başkan yardımcısı
Yalçın ÇAKICI 'ya merkezin 10.yılı törenleri vesilesiyle Bükreş'te
onur plaketi verildi. Başkan yardımcımız Sayın ÇAKICI'yı kutluyoruz.
Plaket törenine ilişkin gazete haberi için buraya tıklayınız...
Plaket töreni fotoğrafı için buraya tıklayınız...

7 GÜN İÇİNDE TEBLİGATINA
BAŞLANMAYAN TRAFİK PARA CEZALARI
YASAL OLARAK GEÇERSİZDİR.

Trafik ceza tutanağının tutulduğu tarihten
itibaren, ceza ihbarnamesinin 7 gün içinde
tanzim edilerek tebligatına başlanması
gerekmektedir. Trafik cezasına ilişkin ceza
ihbarnamesinin 7 gün içinde tebligatına
başlanmamış ise Sulh Ceza Mahkemesine
başvurmanız halinde, Yönetmeliğin
10/a ve 10/b madelerine uyulmadığı
gerekçesi ile mahkeme cezayı
tamamen kaldırmaktadır.

Cezanın İptaline Ait Mahkeme Kararı İçin Buraya Tıklayınız...
Konuya İlişkin SABAH Gazetesinin haberi için tıklayınız...
2010, İstanbul, Bilirkişi, Bilirkişi Listesi, Yemin, Bilirkişilik

Derneğimizin 2.Olağan Genel Kurul Toplantısı
7 Kasım 2009 Cumartesi günü yapıldı...

Genel kurul toplantısında yapılan seçimler
sonucunda İstanbul Bilirkişiler Derneği Yönetim
Kurulu ve Denetim Kurulu'na aşağıdaki isimler
seçilmiştir. Genel kurul toplantımıza katılarak
bizlere katkı sunan tüm üyelerimize
teşekkür ederiz...
YÖNETİM KURULU
1- Yaşar ASLAN Y.Kurulu Başkanı
2- Yalçın ÇAKICI Başkan Yardımcısı
3- Merve EMEK Sekreter
4- Ramadan CESUR Sayman
5- Mehmet Sabahi YULUKAR Üye
DENETİM KURULU
1- Erdem CEYLAN
2- Hasan YILDIRIM
3- Mustafa YÜCEL


Derneğimizin 2.Olağan Genel Kurul Toplantısı
7 Kasım 2009 Cumartesi günü yapılacaktır.

Toplantı yeri: Perpa Ticaret Merkezi
B Blok 13.Kat PERSİAD toplantı salonu
Toplantı saati : 13.00
Toplantı Kararı ve Gündemi Görmek İçin Tıklayınız...

2010 YILINA İLİŞKİN
BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARI
31 EKİM 2009 TARİHİNDE SONA ERDİ...

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu
tarafından bilirkişilik başvurusu uygun
görülerek 2010 yılı bilirkişi listesine kabul
edilenlere ait liste 20.11.2009 tarihinde
açıklanacaktır.

Bilirkişilik başvurusu ile ilgili sorularınız için
Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın
0212.516 63 68 (dahili 1496 )
numaralı telefonundan bilgi alabilirsiniz

Başvuru Şartları İçin Buraya Tıklayınız...
Başv. Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız...


DAVALARINIZDA
DAHA ÇABUK SONUCA ULAŞMAK İÇİN
BİLİMSEL UZMAN MÜTALAASI
ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

5271 Sayılı CMK'nun 67/6. maddesine göre, Cumhuriyet
Savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafii veya
kanuni temsilci yargılama konusu ile ilgili olarak
uzmanından bilimsel mütalaa alabilir.

Bilimsel uzman mütalaası almak, mahkeme huzurunda
kendi bilginizle izah etmeye zorlandığınız veya kısıtlı
duruşma süresi içinde ayrıntıları ile izah etme imkanı
bulamadığınız hususların ayrıntıları ile raporlanması ile
mahkeme heyetinin anlayabileceği şekilde izahına
imkan vermektedir.

Hukuki davalarda da dava açılmadan önce konu ile ilgili
uzman mütalaası almak ve davayı bu mütalaaya
göre açmak yargılama sürecini önemli ölçüde
kısaltacaktır. Uzman mütalaasının yargılama süreci
esnasında da alınması mümkündür. Bu şekilde de
davanın kısa sürede neticelenmesine katkıda
bulunacaktır.

İSTANBUL BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ bilimsel uzman
mütalaası almak istediğiniz 58 değişik uzmanlık dalında
derneğimiz üyesi bilirkişilere yönlendirerek,
tarafsız, objektif, bilimsel rapor alabilmeniz için sizlere
yardımcı olmaya hazırdır...



Dernek başkanımız YAŞAR ASLAN 3 Şubat Salı günü Saat: 09.30 'da BEST FM'de Gazeteci MURAT ERDİN'in sunduğu KONUŞAN TÜRKİYE programının konuğu oldu...
Best FM

İSTANBUL İLİ ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI'NIN
2009 YILINA AİT KESİNLEŞEN BİLİRKİŞİ LİSTELERİ AÇIKLANMIŞTIR.
2009 YILI BİLİRKİŞİ LİSTESİNE
ALTTAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ...
















 Dernek başkanımız Yaşar ASLAN bilirkişi ve bilirkişilik kurumu hakkında Kanal (B) televizyonunda 07.11.2008 günü 20.00 Anahaber bülteninde açıklamalarda bulunmuştur. Haber görüntüsü için bu linki tıklayınız...











Dernek Başkanımız Yaşar ASLAN ile
bilirkişi, bilirkişilik ve derneğimiz
hakkında yapılan röportaj, haftalık
AKTÜEL dergisinin 13.11.2008
tarihli 175. sayısında yayınlanmıştır.

(Röportajı okumak için yandaki
dergi resminin üstüne tıklayınız...)

2009 YILI BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARI
31 EKİM 2008 TARİHİNDE SONA ERDİ...

İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu'nun
2009 yılına ilişkin bilirkişilik başvuruları
31 Ekim 2008 tarihinde sona ermiştir.

Başvurusu kabul edilenlere ait liste 19 Kasım 2008
tarihinde açıklanacaktır. Adalet komisyonu tarafından
2009 yılında bilirkişilik yapması uygun görülenlere ait
liste derneğimizin internet sayfasında yayınlanacaktır.

2009 YILI BİLİRKİŞİ BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

BİLİRKİŞİ BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Prof.Dr.Erdener YURTCAN'ın
ÖYKÜ YUMAĞI isimli kitabı yayınlandı...
Değerli hocamızın tüm satış gelirlerini
derneğimize bağışladığı kitabın ayrıntıları
için buraya tıklayınız...

Nasıl bilirkişi olunur?
Bilirkişilik için nereye başvurulur?
Bilirkişi olmanın şartları ve
Müracaat süreleri...